Ziraat Fakültemiz, 1982 yılında Edirne’de bulunan Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak Tekirdağ’da kurulmuştur. Namık Kemal Üniversitesi’nin 2006 yılında kurulmasıyla birlikte Fakültemiz buraya bağlanmıştır. İçerisinde yer aldığımız merkezi yerleşke arazisi, Fakültemiz tarafından eğitim-öğretim uygulamaları için kullanılmaktadır. Ancak Namık Kemal Üniversitesi’nin bu alan üzerinde kurulması, tüm alanın Devlet Planlama Teşkilatınca Üniversite yerleşim alanı olarak onaylanması ve her yıl yatırım programlarında yer alan yeni binaların inşası ile Ziraat Fakültemizin tüm tarımsal yapılarının yeni bir yerleşim alanına kaydırılması zorunluluğu oluşmuştur.

Bu zorunluluğun yeni koşullar ile en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla, Üniversitemiz Senatosu tarafından 31.05.2012 tarihinde, Fakültemiz bünyesinde bir “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği” kurulmuş ve Türk Patent Enstitüsü’nden Çiftlik Marka Tescil Belgesi alınmıştır. Sonrasında ise Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesine bağlı Köseilyas Köyü kırsalında yer alan yaklaşık 521 dekar Mera alanının tahsisi işlemi gerçekleştirilmiştir. Arazinin üst başında içme-kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için bir kaptaj ve beraberinde bir çeşme ile alt başında bir hayvan içme suyu göleti inşa edilmiştir.

Çiftlikte bugün üçüncü nesil diğer bir ifade ile akıllı ahır denen, robotik üniteler içeren modern bir süt sığırcılığı işletmesi kurulum aşamasındadır ve tamamlandığında Merkez Kampüs içindeki sığırcılık tesisi buraya taşınacaktır. Ayrıca eğitim-öğretimi uygulamaları için 300 küçükbaş hayvan kapasiteli bir ağılın bulunduğu koyunculuk tesisi tamamlanmıştır.  İlave olarak doğada serbest gezinen mera tavukçuluğuna yönelik kümeslerin yapımı da planlanmaktadır

Günün teknolojik koşullarını içeren, çevreye uyumlu ve büyük kısmı tamamlanan “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği”nin öncelikli amacı, Fakülte öğrencilerinin eğitim-öğretim yarı yıllarında uygulama ve yaz aylarında staj ihtiyaçlarını karşılamak olacaktır. Ayrıca bölge tarım ve hayvancılık faaliyetleri içerisinde daha etkin olmak adına, çiftçi ve yetiştiricimiz için örnek bir çiftlik olma görevini üstlenmesi planlanmaktadır.

Merkez kampüste bulunan “Türkgeldi” koyunlarının 22.06.2020 tarihinde yeni yerlerine taşınması ile “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği”’nin koyunculuk tesisi faaliyete geçmiştir.  Fakültemiz Altyapı projesi ile  Tarım ve Orman Bakanlığı  Halk elinde ıslah projesi üyesi Kırklareli elit sürü işletmesinden alınan “Kıvırcık” koyunları 25.06.2020 tarihinde  çiftliğe getirilerek Tekirdağ İlinin ilk örnek saf Kıvırcık sürüsünün temeli atılmıştır.